Racons de Catalunya 6326 Montserrat

FUJIFILM X30
ISO 100 1-1000 seg. en f - 4,0
20 de junio de 2015
RAW

Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya força prominent que ha destacat en la tradició catalana, entre altres motius, gràcies a una geologia i una topografia pròpies molt característiques, que han estat valorades estèticament de manera positiva. Situada a cavall de les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat, s'hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada.
El nom prové de la paraula mont, 'muntanya', i serrat, 'cadena muntanyosa'.
L'illa de Montserrat, situada al Carib, va ser anomenada així per Cristòfol Colom el 1493, i també té una extensa serralada de muntanyes.
És un massís de formes singulars que s'enlaira bruscament a l'oest del riu Llobregat fins als 1.236,4 m del cim de Sant Jeroni. Va ser declarat parc natural el 1987 per garantir-ne la conservació.
Al llarg dels mil·lennis, els moviments isostàtics i tectònics, els canvis climàtics i l'erosió han acabat modelant un relleu brusc, amb grans parets i blocs arrodonits de conglomerat rosa i argiles. A les seves entranyes, l'erosió de tipus càrstic ha creat coves, avencs i torrenteres.
El bosc mediterrani per excel·lència és també el tipus de vegetació predominant a Montserrat. En destaquen les alzines.
Des de la troballa de la talla —segons la llegenda, la imatge de la Mare de Déu fou descoberta per uns nens aproximadament el 880 a la Santa Cova—, Montserrat ha estat vinculada a l'espiritualitat. A part del monestir i la Santa Cova, la muntanya conté un bon nombre de petites esglésies i d'ermites, com Santa Cecília, Sant Benet, Sant Joan, Santa Magdalena, Sant Miquel i Sant Jeroni.
La Mare de Déu, anomenada familiarment "la Moreneta" pel seu color fosc, és una talla romànica de fusta del final del segle XII; el seu color és el resultat de la transformació del vernís a causa del pas del temps.
--
Montserrat es un macizo montañoso de Catalunya fuerza prominente que ha destacado en la tradición catalana, entre otros motivos, gracias a una geología y una topografía propias muy características, que han sido valoradas estéticamente de manera positiva. Situada a caballo de las comarcas del Bages, Anoia y el Baix Llobregat, se levanta el monasterio de Montserrat, una abadía benedictina consagrada a la Virgen de Montserrat, una virgen encontrada.
El nombre proviene de la palabra monte, 'montaña', y aserrado, 'cadena montañosa'.
La isla de Montserrat, situada en el Caribe, fue llamada así por Cristóbal Colón en 1493, y también tiene una extensa cordillera de montañas.
Es un macizo de formas singulares que se eleva bruscamente al oeste del río Llobregat hasta los 1.236,4 m de la cima de Sant Jeroni. Fue declarado parque natural en 1987 para garantizar su conservación.
A lo largo de los milenios, los movimientos isostáticos y tectónicos, los cambios climáticos y la erosión han acabado modelando un relieve brusco, con grandes paredes y bloques redondeados de conglomerado rosa y arcillas. En sus entrañas, la erosión de tipo cárstico ha creado cuevas, simas y torrenteras.
El bosque mediterráneo por excelencia es también el tipo de vegetación predominante en Montserrat. Destacan las encinas.
Desde el hallazgo de la talla según la leyenda, la imagen de la Virgen fue descubierta por unos niños aproximadamente el 880 a la Santa cueva-, Montserrat ha estado vinculada a la espiritualidad. Aparte del monasterio y la Santa Cueva, la montaña contiene un buen número de pequeñas iglesias y de ermitas, como Santa Cecilia, San Benito, San Juan, Santa Magdalena, San Miguel y San Jerónimo.
La Virgen, llamada familiarmente "la Moreneta" por su color oscuro, es una talla románica de madera de finales del siglo XII; su color es el resultado de la transformación del barniz debido al paso del tiempo.
Leer más…
Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escribir con la luz para agregar comentarios!

Join Escribir con la luz