Racons de Catalunya 10842 El Montseny

Panasonic DMC-FZ100
ISO 100 1-250 seg. en f - 5,6
(dist. focal 29 mm)
23 de de juliol de 2011
RAW

El Parc Natural del Montseny és un parc natural que protegeix part del Massís del Montseny. Es va establir l'any 1977 i és gestionat per la Diputació de Barcelona des de 1977 i per la Diputació de Girona des de l'any 1978. També des de l'any 1978 és reserva de la biosfera de la UNESCO. Es va establir com a parc natural l'any 1987. Abasta part dels termes municipals d'Aiguafreda, El Brull, Campins, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, La Garriga, Gualba, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Seva, Tagamanent, Arbúcies, Breda, Riells del Montseny, Sant Feliu de Buixalleu i Viladrau. El cim del parc és el Turó de l'Home, de 1.706,7 metres.
El Montseny, enlairat entre les planes de les comarques del Vallès, Osona i la Selva, es presenta com un bloc muntanyós de perfil característic i altiu, visible des de molts indrets de Catalunya i conegut arreu per la bellesa dels seus paisatges. Precisament, el nom del massís, que prové del llatí Mont Signus (mont senyal), palesa la fisonomia del seu relleu.
***
El Parque Natural del Montseny es un parque natural que protege parte del Macizo del Montseny. Se estableció en 1977 y es gestionado por la Diputació de Barcelona desde 1977 y por la Diputació de Girona desde el año 1978. También desde el año 1978 es reserva de la biosfera de la UNESCO. Se estableció como parque natural en 1987. Abarca parte de los términos municipales de Aiguafreda, El Brull, Campins, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, La Garriga, Gualba, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Seva, Tagamanent, Arbúcies, Breda, Riells del Montseny, Sant Feliu de Buixalleu y Viladrau. La cima del parque es el Cerro del Hombre, de 1.706,7 metros.
El Montseny, elevado entre las llanuras de las comarcas del Vallès, Osona y la Selva, se presenta como un bloque montañoso de perfil característico y altivo, visible desde muchos lugares de Cataluña y conocido por la belleza de sus paisajes. Precisamente, el nombre del macizo, que proviene del latín Mont Signus (monte señal), manifiesta la fisonomía de su relieve.
Leer más…
Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escribir con la luz para agregar comentarios!

Join Escribir con la luz