Racons de Catalunya 007 Barcelona

Panasonic DMC-LX5 ISO 500 1-8 seg. en f - 2,0
RAW
Barcelona és una ciutat i metròpoli a la costa mediterrània de la península Ibèrica. És la capital per antonomàsia de Catalunya essent-ho tant de la comunitat autònoma, com de la província de Barcelona i de la comarca del Barcelonès i la segona ciutat en població i pes econòmic de la península Ibèrica. El municipi creix sobre una plana encaixada entre la serralada Litoral, el mar Mediterrani, el riu Besòs i la muntanya de Montjuïc. La ciutat acull les seus de les institucions d'autogovern més importants de Catalunya: la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya. Per haver estat capital del Comtat de Barcelona, rep sovint el sobrenom de Ciutat Comtal.
Amb una població d'1.628.090 habitants, Barcelona és la ciutat més poblada del Principat i l'onzena de la Unió Europea, segona ciutat no capital d'estat després d'Hamburg. És el principal nucli urbà de la regió metropolitana de Barcelona, que aglutina 5.012.961 habitants,i de l'àrea Metropolitana de Barcelona, integrada per 36 municipis, que té una població de 4.542.490 habitants i una superfície de 633 km². Un estudi del departament d'Afers Socials i Econòmics de l'ONU de l'any 2005 situa Barcelona en la posició 51 del rànquing de les poblacions amb major nombre d'habitants del món.
--
Barcelona es una ciudad y metrópoli en la costa mediterránea de la Península Ibérica. Es la capital por antonomasia de Catalunya siéndolo tanto de la comunidad autónoma , como de la provincia de Barcelona y de la comarca del Barcelonès y la segunda ciudad en población y peso económico de la Península Ibérica. El municipio crece sobre una llanura encajada entre la cordillera Litoral , el mar Mediterráneo , el río Besòs y la montaña de Montjuïc. La ciudad acoge las sedes de las instituciones de autogobierno más importantes de Cataluña: la Generalitat de Catalunya y el Parlamento de Catalunya. Por haber sido capital del Condado de Barcelona , recibe a menudo el apodo de Ciudad Condal.
Con una población de 1 .628.090 habitantes , Barcelona es la ciudad más poblada del Principado y la undécima de la Unión Europea , segunda ciudad no capital de estado después de Hamburgo . Es el principal núcleo urbano de la región metropolitana de Barcelona , que aglutina 5.012.961 habitantes , y del área Metropolitana de Barcelona , integrada por 36 municipios , que tiene una población de 4.542.490 habitantes y una superficie de 633 km ² . Un estudio del departamento de Asuntos Sociales y Económicos de la ONU de 2005 sitúa a Barcelona en la posición 51 del ranking de las poblaciones con mayor número de habitantes del mundo.
Leer más…
Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escribir con la luz para agregar comentarios!

Join Escribir con la luz