Racons de Catalunya 0062_3_4 Can Mir

Panasonic DMC-FZ100 ISO 100 1-800 seg. en f - 6.3
HDR de 3 tomas

Can Mir és un petit nucli de població i un polígon industrial del municipi de Viladecavalls, al Vallès Occidental. Està situat a la part oriental del terme, a ponent de la carena del Pèlag, entre l'autopista C-16, la riera de Gaià i el torrent de Sant Miquel, i vora la carretera B-120, a 2 km del nucli antic de Viladecavalls i a un parell més de Terrassa.
Amb 16 habitants censats dins el petit veïnat (2007), conté el primer polígon industrial que es va establir al municipi, cap als anys 70 del segle passat, en un principi en terrenys de la masia de Can Mir, avui convertida en restaurant i en una banda de la carretera, vora la riera de Gaià, mentre que el polígon s'estén a l'altre costat de la carretera.
A la banda del polígon, dalt d'un cingle, hi ha les restes del castell de Toudell, una de les antigues cases fortes del terme (del segle XIII), del qual només en queden alguns murs, i l'església romànica de Sant Miquel de Toudell, propera al castell, una de les tres parròquies que conformaven l'actual municipi de Viladecavalls, juntament amb les de Santa Maria de Toudell i Sant Martí de Sorbet, totes tres incloses al terme del castell de Terrassa i, més tard, al municipi de Sant Pere de Terrassa, fins que al darrer terç del segle XIX es va configurar el terme municipal de Viladecavalls. Els orígens de Sant Miquel es remunten al segle XII, és de planta rectangular amb absis semicircular i coberta de volta de canó, amb la façana remodelada al segle XVIII i rematada a la dreta per un campanar d'espadanya.
---
Can Mir es un pequeño núcleo de población y un polígono industrial del municipio de Viladecavalls , en el Vallès Occidental . Está situado en la parte oriental del término , al oeste de la cresta del Pèlag , entre la autopista C -16 , la riera de Gaià y el torrente de San Miguel , y cerca de la carretera B -120 , a 2 km del casco antiguo de Viladecavalls ya un par de Terrassa .
Con 16 habitantes censados ??en el pequeño vecindario (2007 ) , contiene el primer polígono industrial que se estableció en el municipio , hacia los años 70 del siglo pasado , en un principio en terrenos de la masía de Can Mir , hoy convertida en restaurante y en una parte de la carretera , cerca de la riera de Gaià , mientras que el polígono se extiende al otro lado de la carretera .
En el lado del polígono , sobre un risco , están los restos del castillo de Toudell , una de las antiguas casas fuertes del término ( del siglo XIII ) , del que sólo quedan algunos muros , y la iglesia románica de San Miquel de Toudell , cercana al castillo, una de las tres parroquias que conformaban el actual municipio de Viladecavalls , junto con las de Santa María de Toudell y San Martín de Sorbete , las tres incluidas en el término del castillo de Terrassa y , más tarde , en el municipio de San Pedro de Tarrasa , hasta que en el último tercio del siglo XIX se configuró el término municipal de Viladecavalls . Los orígenes de San Miguel se remontan al siglo XII , es de planta rectangular con ábside semicircular y cubierta de bóveda de cañón , con la fachada remodelada en el siglo XVIII y remate a la derecha por un campanario de espadaña.
Leer más…
Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Escribir con la luz para agregar comentarios!

Join Escribir con la luz